wydarzenia



Zdrowe, smaczne i kolorowe kanapki


   W ramach treningu kulinarnego uczniowie kierunku terapeuta zajęciowy przygotowali atrakcyjnie wyglądające kanapki dla „niejadków”. Głównym założeniem zajęć była nauka oraz prezentacja podopiecznym zdrowych, smacznych i kolorowych przekąsek.

   Przed przystąpieniem do wykonania zadania przyszli terapeuci dokładnie przeanalizowali kolejność czynności, sprzęt kuchenny, który będzie potrzebny oraz jakie trudności mogą spotkać ich podopiecznych.

   Pod koniec zajęć słuchacze sformułowali następujące wnioski: kanapki to najprostsza potrawa, którą jemy na śniadanie lub kolację. Planując ich przygotowanie należy pamiętać żeby były smaczne i zdrowe oraz o tym, że forma podania ma wpływ na atrakcyjność posiłku.

   Efekt pracy uczniów, walory zdrowotne oraz estetyczne oceniła mgr Ewelina Miturska-Maj –   dietetyk.